Maandelijks archief: december 2014

De roman is niet dood

De roman is niet dood. Het ‘verhaal’ is onsterfelijk. Alle doodsverklaringen vermoeien mij. Op vrijwel elke bucket list (het belangrijkste papiertje van de moderne mens) staat de wens om een roman te schrijven. Bram Moszkowicz kan ‘m alvast afvinken. Iedereen wil verhalen schrijven. Door de dalende verkoopcijfers van romans moeten we alleen andere manieren zoeken om ons schrift te verspreiden. Journalist Perdiep Ramesar heeft in dagblad Trouw een mogelijkheid gezien om zijn fictie te verkondigen. Zijn verhalen vonden gretig aftrek. Geert Wilders behoorde tot zijn lezerskring. 126 miniromans, fiction en faction, zoals we dat tegenwoordig noemen. Zo kan het ook. Lees verder

Zwijg volk, u hebt niets te kiezen

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: door de kerstcrisis hebben we voorlopig nog het recht op vrije artsenkeuze. Onze minister van Volksgezondheid Edith Schippers wenst dit af te schaffen, gesteund door haar partij de VVD en de SGP, de ChristenUnie, D66 en de PvdA (minus drie van hun eigen leden in de Eerste Kamer). Dat is nog niet gelukt. Heel het land valt erover en mogelijk volgt de regering. Premier Rutte is boos. Hij reageert: ‘Vandaag is iets heel erg misgegaan’. Dat is nonsens. Het gaat al heel lang mis.

We betalen steeds meer zorgpremie en krijgen steeds minder terug. Ondertussen vestigen zorgverzekeraars ieder jaar een nieuw winstrecord. Lees verder

A27 wordt uitgegeven door Marmer

Groot nieuws: uitgeverij Marmer gaat mijn tweede roman uitgeven. Het boek zal na de zomer van 2015 verschijnen. Het verhaal draagt voorlopig de titel A27. Dat geeft al wel wat weg van de inhoud, nietwaar? De deal is beklonken met champagne en bitterballen. Dat voorspelt veel goeds voor de toekomst.

B4kprwbCQAAf9ucIk ben in elk geval zeer opgetogen. Het zijn zware tijden in de literaire wereld, maar mijn nieuwe uitgeverij houdt zich bijzonder goed staande. Eerder werd al bekend dat de uitgeverij van mijn debuutroman het voor gezien moest houden. Erg jammer.

Eén ding is duidelijk: ik ga voorlopig nog wel even door.