Ciao Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu was de dictator die Roemenië jarenlang in een ijzeren greep hield.  ‘Stalinistischer dan Stalin zelf,’ zo omschreef auteur Geert Mak de dictator van het Latijnse land in Oost-Europa. Twintig jaar geleden verslapte zijn greep ‘plotseling’. Op de geboortedag van Jezus Christus werd deze zelfbenoemde Messias van Roemenië – samen met zijn vrouw Elena […]

Alles kan tegen je gebruikt worden

Alles wat je schrijft, kan tegen je gebruikt worden. Een variant op deze spreuk wordt door de Amerikaanse politie veelvoudig gebruikt. Dat dit gezegde ook in Nederland geldt – en dat het wijs is om daar rekening mee te houden –, blijkt wel uit mijn diploma-uitreiking van gisteren te Windesheim Zwolle.

sreastuM tniw .C.P Sijrp-tfooH

Charlotte Mutsaers. Wie kent haar niet? Ik, bijvoorbeeld. Niet persoonlijk, maar haar werk is mij bekend. Vorige maand werd deze schilderes annex schrijfster 67 jaar oud. Ze mag stoppen met werken van het kabinet.

Veilingsite vol vagina’s en fallussen

Wat een wereld. Edwin Evers en zijn kornuiten van Radio 538 bespraken vanochtend een gloednieuwe concurrent van veilingsites als Marktplaats en ebay. De naam? Sexmarkt. De naam geeft al een stukje van de visie achter de veilingsite weg: je betaalt niet met keiharde euro’s, maar met een keiharde… nou ja, je betaalt dus in natura.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2020, Stefan Popa