woensdag, 21 oktober, 2009
Blog

Van hiervoor:
Wat volgt: Miauwers zijn de enige beesten in Istanboel

Ik ga op reis en neem mee

Istanboel slash Constantinopel. Een grote Griekse stad in Turkije. Zo zeggen de Grieken. Een Europese Turkse stad. Zo zeggen de Turken. Een vernielde Griekse stad, aldus de één. De ander: een Islamitisch bolwerk. Wie wat zei, laat zich wel raden. Ze ruziën wat af, die Turken en Grieken.

Maar wat Istanboel (sorry Griekenland, dat is vandaag de dag de officiële naam) daadwerkelijk is, ga ik de komende vier dagen ontdekken. Samen met mijn vriendin sla ik vanavond in het vliegtuig een uurtje over, om uiteindelijk in de Turkse stad te landen. Het zal me benieuwen.

Nu moest ik zojuist – zoals altijd – op het laatste moment nog even wat dingetjes bij elkaar sprokkelen. Ik heb een flesje deodorant gekocht. Nodig, want volgens mijn aanstaande schoonouders (die ons opwachten in Turkije) is het hartstikke warm daar in het Oosten.

Goed. De zweetremmer bivakkeert in mijn koffer – die ik overigens deel met de schoenen en kleren van mijn vriendin. Maar ik kwam nog wat tegen, tijdens het winkelen.

Joe Speedboot

Jazeker. € 12,50. Zo’n pareltje kun je niet eenzaam laten liggen in de boekhandel, hoe mooi en hartverwarmend de winkel ook oogt. Hopelijk zie ik nog wel wat van de oude stad en zit ik niet constant met mijn snufferd in Wieringa’s boek, terwijl een vorkje baklava mijn mond zoekt.

Baklava? Baklava! Weer iets waar de Grieken en Turken ruzie om hebben. Vredelievend als ik ben, zal ik het zoete nagerecht neutraal tot mij nemen. Hopelijk vanavond al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.