Fijne spijsvertering

Hollandse garnalencocktail, kaaskroketten, gepocheerde oesters, coquilles met crème fraîche en tuinkruiden, carpaccio met parmezaan, bietencarpaccio met zonder parmezaan, steak tartare, bitterballen van wild, vitello tonnato, vitello tonnato zonder de tonijnsaus. Krabsoesjes! Aardappelschotel, aardappelgratin, aardappelpuree, aardappelwaaiers, gebakken aardappels, gekookte of gepofte aardappel, aardappelsoep, zoete aardappelovenschotel, friet uit de oven, friet uit de frituur. Aardpeerpuree! Pasteitjes met kippenragout, met paddenstoelenragout, met ragout uit blik.

Shotje kruidenbitter. Nog een, stiekem.

Kalkoen gevuld met winterpaddenstoelen, kalkoen gevuld met ui en kaneelstokjes, steranijs en sinaasappels, kalkoen gevuld met kalkoen, kalkoen gevuld met gevulde kip, kalkoenfilet, geen filet. Zacht gegaarde eendenborst, taaie tamme eendenborst. Biefstuk! Varkensribben! Polderhert! Ossenstaartstoof met Belgisch bier. Hollandse kaasfondue of een Franse kaasfondue of een Italiaanse kaasfondue of een Zwitserse kaasfondue. O nee, oma houdt niet van kaas.

Gerookte zalm met een dressing van chocolade, iets met gepocheerde eitjes, toch geen gepocheerde eitjes omdat ze altijd mislukken, gebakken kwartelei dan, gefrituurd ei.

Tarte tartin, ijstaart, taart met speculaasijs, stoofperen, crème brûlée, een tulband voor Nasrdin Dchar. Koffie, thee, chocolademelk, bitter, met sinaasschaafsel. Twee shotjes.

En we staan stil bij de mensen die niets hebben, niets behalve honger. Eventjes dan.

Zelfgemaakte of zelfbetaalde bonbons?
Kaasplankje – niet voor oma.

Fijne spijsvertering!

Dit verhaal verscheen eerder op Shortreads.nl.

romans: of de oleander de winter overleeft - de verovering van vlaanderen - a27 - verdwenen grenzen

© 2005 - 2019, Stefan Popa