Maandelijks archief: maart 2014

Een vleugje discriminatie scoort lekker in verkiezingstijd

De vrijdag na de gemeenteraadsverkiezingen is het 21 maart. Op diezelfde dag in 1960 nam de politie in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville actievoerders tegen de apartheid onder vuur. Het werd een afgrijselijk bloedbad. De dag zelf is uitgeroepen tot International Day Against Racism en is het ‘hoogtepunt’ in de week tegen de discriminatie. Toevallig kiezen we onze gemeenteraadsleden in diezelfde week. Al lijkt het soms dat enkele grote politieke partijen deze immer belangrijke themaweek verwarren met een week vóór de discriminatie. Het is alsof we in de droomwereld van Geert Wilders zijn beland. Lees verder

Boekentip in De Wereld Draait Door

Wim Krings van het DWDD-boekenpanel besprak gisteravond mijn debuutroman Verdwenen grenzen in De Wereld Draait Door. ‘Het is gigantisch goed,’ zei hij onder andere. Dat zinnetje heb ik pas geregistreerd nadat ik het fragment voor de derde keer bekeek. Ik kan het nog steeds amper geloven. En passant werd ook de ‘geweldige recensie‘ van Jeroen Vullings in Vrij Nederland aangehaald. Ik ben in een lijstje met Per Petterson, Charles Bukowski en Pieter Steinz beland. Onwerkelijk. Een mooier lijstje is mij niet eerder ten deel gevallen.

Als het zo moet, wil ik best nog eens debuteren.

Dit is dus geen photoshopje.

Dit is dus geen photoshopje.

Interview HP/De Tijd

Zaterdag verscheen een kort interview met mij op de website van HP/De Tijd. Het was de eerste keer dat ik sprak over mijn debuutroman Verdwenen grenzen en mij realiseerde dat het schrijven erop zit. Nu is het een kwestie van afwachten: valt het boek in de smaak? Misschien is dat nog frustrerender dan het schrijven zelf. Wie had dat gedacht…

Lees het interview vooral even terug op HP/De Tijd.nl om meer te weten te komen over mijn onzekerheid, mijn plannen en andere zaken die je vast wel / niet wilt weten.

Een week om de magie van het boek te onderstrepen

‘Dat er überhaupt zoveel media-aandacht aan het Polare-debacle wordt geschonken, kan maar één ding betekenen: het boek leeft.’ Een fragment uit het artikel dat ik voor Joop.nl schreef over de Boekenweek. Omdat ik iets positiefs over boeken en vooral de boekenmarkt wilde schrijven.

Gelukt.